„Streamer Discharge“ е вид разреждане на плазма, при което високоскоростни електрони се сблъскват с кислородни и азотни молекули, като по този начин се активират и извършват окислително разграждане на бактерии. Този вид разграждане елиминира бактерии, плесен, алергени и опасни химически вещества като летливи органични съединения (ЛОС), налични в дизеловите частици, в козметични продукти и др.

В сравнение със стандартното разреждане на плазма (тлеещо разреждане), диапазонът на Streamer Discharge на Daikin е по-широк, което позволява триизмерно генериране на активирани молекули в широка зона, това означава, че  скоростта на окислително разграждане е  над 1000 пъти по-голяма при същата електрическа мощност. Мощното разреждане на потока електрони атакува вирусите, като разгражда и разбива техните повърхностни протеини, които след това се унищожават чрез окисляване, като по този начин вирусите стават безопасни. Разреждането на потока електрони ги разгражда на безопасни азотни и кислородни атоми и водни молекули.

Технологията Streamer на Daikin се отличава с постоянно генериране на високоскоростни електрони – нещо, което досега бе считано за много трудно. Шестслойната мощна система за пречистване на въздуха се използа  във въздухопречиствателите на Daikin, в климатика URURU SARARA и в новия модел на Daikin FTXM-M, който е и с новия фреон R-32.