Климатика ви пак не работи? А грижите ли се добре за него? Както всяко друго нещо, той също си има негови изисквания. Независимо от марката на климатика, дали е по-скъп или по-евтин няма никакво значение, ако не се грижим за състоянието и не следим за правилното монтиране на климатика.

Систематизирали сме 5-те най-чести грешки, които допускаме при използването му.

 

1.ПОДДРЪЖКАТА НА КЛИМАТИК

Пренебрегването на климатика и неговото състояние може да доведе до неговото спиране. Пушенето в стаята е враг номер едно на климатика, както при хората така и за климатиците. Както знаете филтрите са белите дробове на климатика, за това трябва да ги почистваме поне веднъж месечно. Те ни предпазват от фините прахови частици и се грижат за поддържането на чист и свеж въздух в стаята. Редовната профилактика и диагностика на климатиците у дома е закон ,които трябва да спазваме безусловно ,ако искаме да го използваме по продължително и да сме удовлетворени от работата им.

2.ПОДДЪРЖАНЕТО НА КРАЙНО ВИСОКИ ИЛИ ПРЕКАЛЕНО НИСКИ ТЕМПЕРАТУРИ

През лятото ни е много горещо, през зимата много студено ,но поставянето на климатика на крайно високи или прекалено ниски температури е честа грешка ,която допускаме с цел да се охладим или стоплим бързо. Редно е да помислим и за работата на климатика и как да не го натоварваме. За това производителите са измислили функции като Таймер или WI-FI модул ,с които да си настроим климатика преди да се приберем ,за да избегнем натоварването му ,а и да си намалим електрическа консумация.

3.НЕПОДХОДЯЩ РАЗМЕР НА КЛИМАТИК

С цел да се спести от закупуването на два климатика ,често хората прибягват до взимане на грешно решение. С един по голям климатик 24 BTU да отопляват или охлаждат две стаи. Така се получава много висока температурна разлика и излишно натоварване на климатика и съкращаване на неговият живот. За това ние ви препоръчваме първо да определите квадратурата на помещенията и да се консултирате със специалист, който да ви препоръча най-бюджетните и подходящи климатици за вашият дом ,така че експлоатацията им да е най-продължителна.

4.НЕПРАВИЛНО МЯСТО НА МОНТИРАНЕ НА ВЪТРЕШНО И ВЪНШНО ТЯЛО

Предстои ви монтиране на нови климатици ,избрали сте си къде искате да са ,но запознати ли сте къде е най-оптималният им вариант за тяхното монтиране ? Ние ви препоръчваме да следите за някои основни неща при избора на място. Под или срещу вътрешното тяло на климатика не трябва да има стени , шкафове ,хладилници и други неща ,които да пречат на струята на въздуха. Хубаво е да е монтиран по дължината на стаята и да избягваме да го поставяме във влажни помещения. При монтирането на външното тяло също има изисквания, които да следим ,за да избегнем бъдещи проблеми. За да циркулира правилно въздуха през него ,трябва да не е плътно монтиран към стената ,а да има около 20-30 см разстояние. Ако е монтиран в тераса или на достъпно място ,да не го затрупваме с предмети ,за да не пречат на потока на въздуха и най-вече да е на проветриво място за минава свеж въздух през него. Също така трябва стойките да са правилно нивелирани и здраво закрепени ,за да не се нарушава работата на компресора и възникването на бъдещи проблеми с шума.

5. КАК ДА НЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ДИСТАНЦИОННОТО

Често бърникаме по дистанционното без да си даваме сметка ,че понякога това води до разбъркване на функциите и ненужното идване на екип ,защото климатика не работи. Опознаването на функциите на климатика и работата с дистанционното е от голямо значение за правилната му работа. За това ние ви съветваме да разгледате упътването за дистанционно управление на вашият модел климатик.

С тези няколко съвета, се надяваме да Ви бъдем полезни и да си спестите бъдещи главоболия. А за да няма неприятни изненади е най-добре да се доверите на доказани професионалисти в сферата.

Възползвайте се от услугите ни като се свържете с нас или заповядайте на място: ул. “ Крайезерна “ , Индустриален Логистичен Парк Бургас, ул. Сълзата 7

Телефони за връзка:
гр. Бургас: 088 426 3333
гр. София: 098 876 8694