Какви са ползите от функцията „DEFROST”?
Съвременните технологии с право могат да бъдат наречени „умни“. Функционалностите на съвременните климатици включват такива способности като разпознаване на присъствие в стаята, самодиагностика и наличието на повреди или неизправности в устройството. Самостоятелно включване/изключване в определен от потребителя момент и много, много повече. За всяка една от тях е по-добре да знаете предварително и да ги вземете предвид, когато използвате устройството.

Една от най-полезните функции е „DEFROST”.
Климатът у нас е доста разнообразен. Има региони, в които зимата е доста студена. Можете да избегнете студа, като се скриете от него у дома под одеялото с чаша горещ чай, но вашият климатик, за съжаление, няма такава възможност. На външния му блок започват да се натрупват цели снегонавявания и купища лед. И не е нужно да имате специални технически познания, за да разберете, че това ще има пагубен ефект върху работата на вашето устройство. Това е и една от основните причини за повредата на климатиците.
Когато върху външния блок на разделената система се образува слой лед или сняг, функцията за размразяване ще дойде на помощ. Тя работи напълно независимо. Тоест самият климатик ще следи състоянието, и ако има голямо количество сняг или лед, размразяването ще се включи само. Сплит системата ще започне да загрява външното тяло, което ще стопи снежните образувания. Функцията за размразяване е проста, защото се включва сама. Удобно е, тъй като не е необходимо да следите има ли сняг. И накрая, размразяването е много ефективно, защото „знае“ колко сняг заплашва работата на устройството и започва да се отървава от него.Както можете да видите от горното, функцията за размразяване е не само полезна, но и удобна. За съжаление, тя не присъства във всички климатици. Ако цените Вашата система и искате да удължите нейния експлоатационен живот, тогава трябва да знаете за малък трик. Веднага щом откриете образуването на лед или сняг на външното тяло, включете климатика в режим на охлаждане. И снегът, и ледът ще изчезнат само за няколко минути, тъй като външното тяло се нагрява. Единственият недостатък на тази „процедура“ е, че носи неудобство, значително намаляване на температурата в помещението.

Когато се натрупа сняг или лед, цялата работа на климатика започва да страда. Първо, вентилаторът започва да замръзва, което влошава ефективността на системата. След това той спира напълно да се върти – което води до разрушаване на целия климатик. Необходимо е да запомните, че трябва да бъдете особено внимателни, когато избирате климатик за зимата.
Тази статия не разкри голяма тайна, а само напомни, че винаги трябва да купувате висококачествено оборудване, което наистина отговаря на цената си и може да донесе максимална полза на собственика му. Различните потребители, имат различни възможности, но сме длъжни да кажем, че е много по-изгодно да се инвестира в по-добър и многофункционален климатик.
Какво да правите и какво да купите зависи от Вас, разбира се! Но без съмнение, животът ще бъде по-добър с модерен и функционален климатик!

При нужда от повече информация за услугите ни , не се колебайте да се свържете с нас или заповядайте на място: ул. “ Крайезерна “ , Индустриален Логистичен Парк Бургас, ул. Сълзата 7
Телефон за връзка гр. Бургас: 088 426 3333 / гр. София: 098 876 8694