Защо ни е необходим климатик за кухнята?
Като повечето хора, вероятно и Вие смятате, че в тази стая климатикът е излишен. Все пак има достатъчно готварски уреди, които и без това затоплят помещението. Но има предимства, които са неоспорими, като например качеството на въздуха през студения сезон, когато честото проветряване е затруднено. При избора на кухненски климатик, трябва да бъдете внимателни и да вземете предвид редица фактори:
Мощност
Първо, трябва да изберете капацитет на устройството. Логично е, че голяма кухня се нуждае от електрически уред с висока мощност, а малък индикатор за производителност ще бъде подходящ в малки помещения. Но такива абстрактни данни не са достатъчни, по-добре е точно да се определи показателят. Използвайте параметри като:
• Обем на помещението: площ * височина на тавана = обем на помещението.
• Съотношения на слънчевата светлина, стандартните са: за северната страна – 30, а за южната – 40.
• Определете силата на звука.

Функционални и дизайнерски решения
След това, трябва да вземете решение за набор от технически, дизайнерски и функционални параметри, необходими за определена стая. Той ще ви помогне да изберете и закупите подходящ модел, без да плащате за безполезни „чипове“, и ще ви разкаже за най -важните неща. Изглежда очевидно, че един климатик просто трябва да охлажда/затопля и почиства добре въздуха, но има важни нюанси.

Кухненският модел не трябва да има тънки и антибактериални филтри. Те бързо ще обраснат с мазнини, които изобилстват във въздуха, и ще бъдат неефективни. За такова помещение, устройството е необходимо да бъде с филтри за премахване на миризми и задържане на прах и други замърсители. Дизайнът на климатика трябва да осигурява бърз достъп до вентилатора, топлообменника и филтрите. Това ще улесни поддръжката, която при кухненските уреди се изисква много по-често, от уредите в други части на апартамента. Инвертор и намален шум са излишни екстри за такива помещения, тъй като не се изисква нито прецизен контрол на температурата, нито тишина.
Можете да готвите и без климатик. Но защо да не се наслаждавате на комфорт и в кухнята?

Около половината от апартаментите в града са оборудвани с различни системи за контрол на температурата. Най-често климатиците се инсталират в спални, всекидневни или детски стаи, рядко се поставят климатици в кухнята. Погрешно е схващането, че комфортната температура на въздуха в нея, не е толкова важна, колкото в местата за почивка и сън. Факт е, че кухнята е стая, където освен готвене, често се яде и храна. Дори повече! Кухнята е място, където семействата се срещат на една маса след тежък работен ден, или обратното, когато се приготвят за работа сутрин, обменят свежи новини, споделят своите виждания и мисли и често храненето се превръща от банално хранене в истинска семейна традиция. Не заслужавате ли една приятна, уютна семейна атмосфера и комфортен климат, подходящи за нея? Пък и здравословният прием на храна и разговорът от сърце, са също толкова важни, колкото и здравословният сън!
Освен това кухнята не е на пуст остров, тя е във Вашия апартамент. Така пърженият въздух, с примеси от безброй молекули потенциални алергени, изобилно се разпръсква от нея в другите помещения, като по този начин усложнява процеса за създаване на благоприятен микроклимат във всяко от тях. Ежедневният престой на човек в такива условия оказва осезаемо отрицателно въздействие върху физическото и емоционалното му здраве, значително влошава настроението и благосъстоянието му. Също така не забравяйте за нетрайни храни, които могат да станат неизползваеми дори след кратък престой на кухненската маса, като по този начин създават допълнителна заплаха за човешкото здраве.

Къде в кухнята да инсталирате климатика?
Когато планирате да поставите климатик в кухнята, трябва правилно да помислите за мястото му. Вътрешното тяло на системата, не трябва да се монтира до отоплителни и домакински уреди. Ако е закупен модел за прозорец, мястото за инсталиране е очевидно. Самостоятелни блокове с изходна тръба през прозореца обикновено се монтират до отвора на му. Когато избирате място за устройството, вземете предвид и разпределението на въздушните потоци. Охладеният въздух не трябва да духа по права линия до местата, където обикновено се намират хората (например към масата за хранене).
След казаното до тук, как можем да говорите за създаване на кулинарен шедьовър в стая, в която изнемогвате от жегата през лятото и натрупвате цял „коктейл“ от миризми през зимата? При такива условия поддържането на оптимален температурен режим във връзка с филтрирането на въздушните потоци се превръща в задача, не по-малко актуална, отколкото за спалнята или хола.
На сайта на Сенди Клима можете да намерите климатици от най-ново поколение на доказани марки като Mitsubishi, Samsung, Daikin и други.

Свържете се с нашия екип от професионалисти, който ще Ви помогне да изберете най-подходящия модел за Вашия дом.
При нужда от повече информация за услугите ни , не се колебайте да се свържете с нас на: 088 426 3333 или заповядайте на място: ул. “ Крайезерна “ , Индустриален Логистичен Парк Бургас, ул. Сълзата 7