Времето навън застудява и зимата е все по-близо. Сега е времето да помислим за отоплителния си уред. Ако искаме да се радваме на уют и топлина в дома си е нужно да положим някои минимални усилия за климатика си.

Какво можем да направим, за да го подготвим за ниските температури?
1. Започнете с годишна профилактика, ако още не сте я направили. Потърсете специалист, който ще прегледа уреда Ви и ще установи, ако има проблем. По-добре да бъде отстранена малка неизправност, преди да се е превърнала в проблем.
2. Почистете филтрите на климатика си. Препоръчително е това де се случва два пъти месечно. По този начин ще осигурите по-чист въздух в помещенията и ще улесните работата на уреда. Отворете предния капак на климатика и извадете филтрите внимателно. Измийте ги под течаща вода, не използвайте препарати. Оставете ги да изсъхнат, не е нужно да ги сушите с помощта на уреди.
3. Не оставяйте климатика на прекалено високи градуси, когато не сте вкъщи. Не е необходимо да работи на пълна мощност постоянно, достатъчно е да поддържа нормални градуси, така по-лесно ще достигне желаната от вас температура, когато се приберете. Енергийните Ви разходи също ще бъдат в норма.
4. Желателно е през зимата климатикът да не се оставя със закачена тръба от външното тяло. Така водата ще може да се оттича, без опасност, че ще замръзне в долната част на уреда.
5. Не изклчвайте климатика, когато не сте у дома. При падане на температурите, намалете градусите и го оставете да поддържа топлината в стаята. Вероятно, сте чували „пускам го през октомври и го спирам през март“. Замръзването на външното тяло е проблем, който не е нерешим, но е неприятен, особено ако е средата на зимата.
Отделете време и се погрижете за климатика си. С правилна експлоатация, ще се радвате на уютен дом, без непредвидени ситуации. Пък и зимата е сезон за Коледа, не за проблеми.
При нужда от повече информация за услугите ни , не се колебайте да се свържете с нас на: 088 426 3333 или заповядайте на място: ул. “ Крайезерна “ , Индустриален Логистичен Парк Бургас, ул. Сълзата 7